Opdateret d. 29-06-2016 

  Lidt om os
 

Hvem er Killix 

 

 

 Velkommen til vores hjemmeside.
 

Bag navnet Killix gemmer sig en familie som bor i Hvidovre - bare 7 km fra Københavns Rådhusplads. Vi er Kiri og Susanne og vores 2 store piger Melina og Melissa (som nu er flyttet hjemmefra). Interessen for norske skovkatte kom faktisk lidt ind ad bagdøren. Vi søgte en kat med et godt og roligt temperament, og faldt for den norske skovkat, som også har en størrelse, pelskvalitet og endnu var uspoleret af menneskehånd. Vi har altid haft katte i vores husstand bl.a. perserkatte og huskatte.

Vi har i mange år opdrættet og udstillet silkehøns, så da vi i 1996 fik vores første skovkat – skønne Nougat Nød fra ”Europa”, skulle en udstilling prøves af.  Da det gik over al forventning - gik det også i blodet, og det er nu en hel del år siden, at Nougat Nød fik sin EC titel. Vi fik vores 1. kuld skovkattekillinger i 1998.

 
       
  Stamnavnet Killix er fra den græske mytologi, hvor Kilix er en kongesøn som drager ud i verden for at finde sin søster Europa, der blev bortført af Zeus. Vores 2 første skovkatte er af  "Europa" opdræt – deraf stamnavnet. (Blot var der en stavefejl i bogen fra biblioteket; Kilix var stavet Killix ).

                             


                         

 
     
 

Vi er medlem af hovedklubben Racekatten og specialklubben Norsk Skovkattering, Danmark. Kiri er medlem af specialklubbens Avlsring, og Susanne har i 8 år lagt arbejde i bestyrelsen, de sidste 3 år som formand.

 
 I vores avlsarbejde lægger vi vægt på at opdrætte efter standarden ”racetypiske katte” med gode  temperamenter. Desuden daglig hygge med kattene. Melina og Melissa har hver deres forcer, som de bidrager med her i huset f.eks. gåture i haven og kattemassage.


 

 
   
 

Tøv ikke med at kontakte os, hvis der er spørgsmål vi kan være behjælpelige med.

 

 

 
 
 
  Link her til Skovkattekørekortet     Link her til Racekattens Poter  Link her til  Felis Danica Diplomopdrætter